tredjegradsforhør omkring mine evna i å være same.

Faen, det er som å være seksten igjen. Seksten, klossete og sky. Eg har alltid vore blyg og fjern. Eg har alltid vore kriminelt sky. Eg har alltid vore alt det jentene ikkje liker. And time is against me now, and there’s no one left to blame.
– Frode Grytten, Bikubesong s. 19

Som et malapropos til det (æ oppdaterte profilen min litt, og har nu inkludert det sitatet. fordi æ fortsatt e seksten og håpløs, æ va atten og håpløs, tjue og håpløs, tjueto og håpløs, æ blir nok tjuefire og håpløs. Eller håpefull, men ubrukelig.), så va en av de store sakan i dagens Nordnytt at et stakkars lite barn på åtte eller ni eller nokka sånt, va blitt mobba fordi ho (æ tror det va en ho) va same. Koffor e det ingen som har fortalt mæ at alle fornærmelsan æ har fått oppgjennom åran kunne ha gjort mæ til rikskjendis? Hadde æ visst at noen blei overraska over at barn eller ungdom, eller for den saks skyld voksne menneska, blir mobba fordi dem e sama, så hadde æ sagt i fra sjøl. Hei Nordnytt, noen kalte mæ en jævla same, hei nordnytt, noen sa at sama e teit, men ikke æ, fordi æ e en sånn u-teit same1, hei nordnytt, hei nordnytt hei nordnytt (!), folk så rart på mæ på 17. mai fordi æ hadde et samisk flagg (!), folk føle sæ berettiga til å spørre om æ faktisk e same (!), e foreldran mine sama va besteforeldran mine sama (!), hæ hæ hæ? Kan æ forsvare at æ e samisk, e æ i samemanntallet, har æ rein, kan æ snakke samisk, kan æ fortelle folk ka som e galt eller rett med finnmarksloven? (Ja, ja (æ står til og med på nsr-lista for tromsø, kordan politisk parti e du medlem av?), nei, ja, kan du forsvare de norske varetektsreglan?)

Æ kan snakke til æ blir blå, grønn, gul og rød i ansiktet. Men ka e vitsen?

1 Og dem mente visstnok at æ ikke skulle bli fornærma.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s