syv e et magisk eventyrtall. og et snes? eller nokka?

1.
Æ har en lillebror som spille i Tromsøs kuleste band, en mor som e bibeloversetter og en far som vant formidlingsprisen for 2006. Æ har x antall slektninga som stort sett e plassert i Finnmark, æ tror muligens hjertet mitt også e der, men inntil videre vet æ ikke kor «hjemme» e. Æ har hørt en tidligere sametingspresident synge karaoke og æ har reist lange avstanda med diverse akademikera og den største samiske poeten av dem alle. (Æ kommer aldri til å flytte til Finnmark for å bo der, men æ kommer heller aldri til å bosette mæ i Oslo)

Æ e korrekturleser i studentavisa, æ e litteraturstudent ved en utdannelse som konsekvent gir for høye karaktera, æ får ikke lov å studere samisk, men æ e mer same enn det du e. (Det e ikke sant, vi tenke ikke sånn, en same e en same e en same, så lenge samen sjøl syns samen e en same)

Æ e lesbisk, men stort sett gift med studian mine, æ vente bare på å bli gammel nok til å kunne bli utnevnt til æresdoktor, men antar æ først må gjøre nokka viktig. (Det kommer, det kommer, må bare begynne på mastern min først)

Æ elske litteraturteori og anna teori, æ inngir mæ på metadiskusjona om diskusjonen sjøl, æ blir beskyldt for å være vulgær, sarkastisk og direkte slem, æ e arrogant, pretensiøs og sjølgod. (Men snill som dagen e lang, med en egen evne til å ville gjøre mer enn æ kan for folk som neppe sett pris på det i det hele tatt)

Æ høre på musikk og æ ser film og æ les bøker og tegneseria og baksida på melkekartongen og Klassekampen og Dagens Næringsliv og Dagbladet og moderne norsk poesi. (Æ les også Meg Cabot. Og kan navnet på mer enn en Big Brother-deltaker. Og kan sitere mer enn sunt kan være av Mean Girls, Bring It On og andre teite filma)

Æ skriv en dagbok æ håpe ingen les fordi æ treng et sted å legge igjen tanka æ vil huske i framtida og æ skriv side opp og side ned både her og der. (æ fant bloggen min sitert i omslaget på Geir Gulliksen sin nyeste bok, det va toppen av absurditet)

Æ skriv på dialekt fordi æ like det, æ skriv ikke på samisk fordi æ ikke kan det, æ skriv på engelsk fordi æ ikke vet bedre, æ late som om æ kan lese tysk og fransk, noen ganga går det, men som regel ikke, æ les nynorsk fordi det e fint. (Det e ille at man må fortelle folk sånt, æ like nynorsk, som om det e nokka å skamme sæ over. Så teit folk flest e)

Æ stemme SV, NSR og andre venstrevridde ting fordi æ e sosialistisk av mæ, æ studere humanistiske fag fordi æ e teoretisk av mæ, æ kommer nok aldri til å bli nokka vettig, men æ vet ikke om æ kan bli mer lykkelig. (Det hold i lengden)

Æ kan aldri finne de ordan, skrive en setning, den profilteksten som gjør at du blir forelska i mæ, som gjør at du vil sende mæ en melding, så da får det holde at æ underhold mæsjøl, det e det som e hovedpoenget. (Det finnes et «men» der, det gjør det. Man kan jo håpe)

2. Vi drar til Tana i morra. Babykosing! Og boklesing! Og andre fine ting som kanskje også begynne på b! (bnøskutertura? bestemorbesøk!)

3. Nils-Øivind Haagensen e tilbake i Klassekampen! Æ holdt kanskje på å komme med noen meget upassanes lyda (av typen «iiiiiiiiiiiiiiiiiii!») når æ innså det, men siden æ satt på Kaffe&Lars klarte æ å begrense mæ. Ikke det, ingen hadde hørt mæ uansett, det va høylytte gjesta der.

4. Æ kjøpte en Greenblatt-bok i dag og lærern min sa at oppgaven min e bra (med mulighet til å bli enda bedre, for øyeblikket e det litt sånn at det e to separate gode oppgava som ikke heng sammen) og ho like måten æ skriv på, men mene den e litt for muntlig (og essayslentranes) til innleveringsoppgave å være.

5. Æ rippe CD’a for harde livet, æ treng nokka å høre på i Tana. Sånn som alle Ani DiFranco CD’an mine. (Æ! Har! Rota! Bort! Sarah! Harmer! CD’en! Min! All of our Names e sporløst forsvunnet! Grrr argh!)

6. Æ tror kanskje æ skal skrive et brev (tenkte kort, men æ tror det blir for lite, et kortbrev eller et kort brev. alt ettersom) mens æ e i Tana, i anledning påska og andre fine ting. Vi får se, om æ finn tid og får mota mæ opp og sånt.

7. Mannen æ hadde plana om å gifte mæ med (på en måte, men ikke helt, bare nesten, om æ ikke fant nokka bedre å gjøre etc) dukka plutselig opp på gaysir. Det e ganske typisk.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s