det skulle bare være hei og hallo. e kortfattethet en dyd?

Jaja. Skal sette mæ godt til rette og lese om NAFTA og Carlos Fuentes, for dem heng sammen. Også skal æ ha fem tima forelesning i morra – sjøl om det egentlig bare e fire, fordi vi har cirka en time pause i midten – om det og grensepoetikk og det e det mest fantastiske faget noensinne, særlig fordi det har de to mest fantastiske læreran noensinne og fordi æ like folk som høre på mæ sjøl når æ ikke e helt sikker på om æ vet ka æ mene.

Og æ satt på Kaffe&Lars i tre tima og leste novelle, av Fuentes, og dem va ganske bra, men ikke så morsom som æ av en eller anna grunn hadde håpa på. Også smilte æ til ei eller anna jente, helt tilfeldig, fordi ho smilte til mæ først og æ e jo høflig, dessuten skade det vel ikke å smile til søte jente, egentlig. Sjøl om ho så ut som om ho va 17 og æ følte mæ plutselig veldig gammel – æ gjør det i tide og utide og det e nesten litt slitsomt, men ka kan man gjøre? bortsett fra å tenke at om æ va ett år eldre og ho va 17, så hadde det nesten vært ironisk, på den måten som ikke egentlig e nokka morsom, men som du helst bare flire av for ikke å måtte gjøre nokka anna – men dog, søt. Og æ hadde en god del halvhjerta plana for helga (og noen definitive, æ må jo nesten snakke med Tor Håvard i morra, æ vil snakke med han), men det virke som om de fleste av dem blir avlyst fordi folkan mine (heh) har andre plana, plana som stort sett kan summeres opp i «jobb». Det gjør vel ingenting, da kan æ lese pensum, dra på filmklubbvisning aleina (treng et passbilde først, æsj) og endelig, for første gang på ganske lenge, kunne sette mæ på Kaffe&Lars på lørdag og lese hele Dagens Næringsliv. Ihvertfall de interessante delan, som det jo e ganske mange av på lørdag.

Dessuten skal æ få mæ ny mobiltelefon snart (jippi, mer enn to samtala av gangen uten at batteriet går gaiken!) og det kryr av edderkoppa i kjellern, men æ gikk ikke å gjøre nokka med det, så lenge dem hold sæ på veggen. Og snart må æ skru på varmen på rommet mitt, det e nok ingen vei utenom. Også treng æ vintersko, og kanskje en jakke, men æ gidd ikke, æ bruke luhkkaen min, det e like greit. Utenom det så skal æ begynne å blogge på nuorraromsas.no (også kjent som ungitroms.no), på samisk. For tidenes minste lønn, men dog, æ må ihvertfall skrive samisk. Mannen som lurte på om æ ville ha jobben (mannen æ nevnte ved navn før Utropia-styremøtet, før æ innså at ingen vet kæm han e, for dem bryr sæ ikke om sånt, så æ sa «han e en sånn supersame», og det va ikke ment som nokka mer enn «han e en sånn som faktisk jobbe med nokka relatert til samiske greier», men det va det kanskje bare æ som forsto.) sa sæ villig til å lese gjennom innleggan mine før æ legg dem ut, men æ takka høflig nei og sa at æ har gode korrekturlesera hjemme. Og det e jo sant. (da må æ bare skrive blogginnlegg æ ikke har nokka i mot at foreldran mine les. men det hadde dem vel gjort uansett, nysgjerrig som dem e)

NAFTA neste.

PS. Føle for å offentlig erklære at medisinstudenta (les: pelleflyfly) som kan fortelle mæ ka som e å foretrekke av pest og kolera (kolera vant, men begge dela e ganske uskummel, så lenge man bor i Norge, og det gjør vi jo) kommer ganske høyt oppe på lista over mine favoritting her i verden. Mmmm, Nerda (ja, med stor N)!

8 thoughts on “det skulle bare være hei og hallo. e kortfattethet en dyd?

  • Re: haha
   Ja, det e en ting (æ mene, æ kan be om ka som helst, men sannsynligheta for at æ får det e ganske liten), men du svarte (og forklarte!) og det e jo nokka helt anna:>
   Og en av to rette e vel godt nok. (min nye plan e muligens å mobbe dæ til du slutte å snakke nord-norsk. Æ kan jo prøve!)

  • Re: haha
   Ja, det e en ting (æ mene, æ kan be om ka som helst, men sannsynligheta for at æ får det e ganske liten), men du svarte (og forklarte!) og det e jo nokka helt anna:>
   Og en av to rette e vel godt nok. (min nye plan e muligens å mobbe dæ til du slutte å snakke nord-norsk. Æ kan jo prøve!)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s