Ellisiv Lindkvist e tøffere enn både dæ og toget.

[Her skulle det vært to linje som blei utveksla av mæ og Jørn, men han ga mæ ikke lov til å si det til noen, så æ lar være. Men dem skulle vært her, bare sånn at folk e klar over det.]

Her: ta noen bita av min anmeldels av Alt jeg skriver er sant, dog ikke av selve anmeldelsen, for det her e bare alle bitan som ikke fikk være med:

En virkelighet hvor kvinner ikke trenger ville ha barn, eller forhold, bare sex.
Hvorfor høres det så dystopisk ut?
[det mene æ også, som et helt ordentlig spørsmål. Fordi æ skreiv det, også så æ på det og kunne ikke tenke anna enn «å gud, så deprimeranes». Men menn gjør jo sånt, og da e det liksom greit (fordi dem e jo menn må vite, dem treng å spy sperma over massan. æsj.), men det virke så rart om en dame skulle gjøre det samme.]

Det sier sitt om likestillingen når den siste teksten i boka heter ”Jeg er en mann” og det i den første står ”I virkeligheten vil ingen være mor. Alle hater mor. […] far er ikke først og fremst far, far er mann, og en mann er et menneske.”

Boka inneholder linja ”- Jeg skal ikke bli hore. Jeg skal bli forfatter.” og selvbiografisk eller ikke virker det som et godt valg.

Da jeg var ferdig med boken og på tur ut fra kafeen begynte iPoden min å spille «Leather»1, og stort mer passende kan det vel ikke bli.

Dessuten vil de bare skrive ting som angår andre feminister, for alle vet at feministiske prosjekter kun er for spesielt interesserte. (I motsetning til maskuline prosjekter som er allmenngyldige uansett. Jeg er ikke bitter i det hele tatt.)

Og jeg tenkte allerede da at jeg veldig gjerne skulle hatt teksten ”Ting menn har sagt til meg” til odel og eie, så jeg er ganske fornøyd med at den er i boka. Det jeg er enda mer fornøyd med er at det finnes så mange andre tekster som er enda bedre.

Æ innså at æ bruke bloggen min som en slags remastringsmulighet av tekstan æ skriv for Utropia, et sted kor æ kan legge igjen det som blir for langt, det som ikke passe inn, bonusspor og extended versions, radio edits eller bare ting æ ikke får lov til å bruke. (Det skjer ikke så ofte, æ e flink sånn sett:D)

Det kommer Dag Solstad-bruddstykka seinere. Fordi Dag Solstad hadde fantastiske sitata, og vi hadde diktafon, og æ har skrevet ned nesten alt. (Dag Solstad snakke nesten like bra med komma som Geir Gulliksen gjør, men bare nesten, hannes komma e litt mer sånn Jon Fosse-avbrytelsesstil, mens Geir Gulliksen sine komma i muntlige setninge bare e… helt perfekt. Egentlig.

I dag brukte æ altfor mye tid på å se på dame som ikke så på mæ. Eller nokka sånt. Men æ har skrevet en fantastisk anmeldelse, og et langt bloginnlegg (bare at det e skrevet for hånd, så æ må transkribere. Det har til og med fotnote!) og æ leste en kjempeinteressant, dog deprimeranes, sak i DN om Darfur, samt at Bjørn Gabrielsen nesten fikk mæ til å skrike, så æ regne kvelden for en suksess. Jepp.

1 Look I’m standing naked before you
Don’t you want more than my sex
I can scream as loud as your last one
But I can’t claim innocence

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s