øøøh. Det måtte vel sies. Alt sammen.

Grunn # 448 (rundt regna) for koffor æ ♥ eeeeelske ♥ 1 Bjørn Gabrielsen:

Det er bare det at Montefiore, sett med rent litterære øyne, skriver som en ku.

DN, 8.10.07, om Simon Sebag Montefiores Den unge Stalin.

Også e det en bitteliten del av nokka æ vurdere å skrive om til et ordentlig leserinnlegg til Nordlys: Bladet Tromsø – et reaksjonært menighetsblad for høyrevridde besteborgere. (Men æ tror ikke æ hadde tatt med akkurat det uansett, all den tid æ jo har et ønske om å bli tatt seriøst. Æ begynne å nærme mæ aldern kor æ ikke lenger kan være en obsternasig drittunge, fra nu av blir det regna som drittsekktendensa, og det e jo en viss forskjell. SUKK! Ka skjedde med ungdommen min?)

Og etter å ha vært på Ordkalotten og hørt på Kjartan Fløgstad, så kom æ fram til at han har kjempesmå øya, og kjempemye hår. (også hadde æ litt lyst til å spørre ka han egentlig tenke om å ha Aslak Nore som sønn, men æ tror ikke han hadde satt pris på om æ eventuelt sa «Ja, det hende at æ ser bilda av sønnen din, også får æ mest lyst til å banke han til han hold kjeft. For så å eventuelt lage han te og dytte på han småkake.» Aslak Nore påføre mæ kompliserte følelsa.)

Forsåvidt, som en videreføring av det. Kæm hadde du hatt lyst til å si «Hold kjeft og vær deilig» til?
Personlig hold æ en knapp på Unge Høyre-gutta. Og Aslak Nore (som sa han stemte Venstre). Men det e ett eller anna med den typen, det e kanskje mest det at det e de deiligste guttan æ kan tenke mæ. Som i at ordet deilig e litt vanskelig å sette på menn, men Unge Høyre-gutta e most likely to succeed i så måte? Æ vet ikke. Æ bare glede mæ til den dagen æ kan bruke det i en krangel. Tenk så fantastisk å bare kunne frese «Kan du vær så snill holde kjeft og bare være deilig?!» til noen! Æ mene, det må jo være det ultimate i hersketeknikk.

Æ føle at hele det her bloginnlegget treng en disclaimer om at æ har brukt mye tid på å tenke på kjønnsrollemønster og sånt, og da særlig litt sånn av femtitallstypen, i det siste. Den delen av mæ som blir litt !!! når noen e sterk og domineranes har fått veldig mye plass å boltre sæ på, bare fordi æ e så fascinert at æ ikke klare å la være. Det gjør mæ forøvrig ikke til en dårlig feminist, men en god abstrakt tenker. Eller nokka sånt. (det e ikke som om æ vil at menn skal kreve at kona demmes skal ha middagen på bordet og favorittdrinken hannes i hånda når han kommer hjem, æ e bare uendelig fascinert over at det går an. æ tror kanskje æ har mer lyst på hushjelp enn kone..)

1Ja, som en anna fjortenåring, med hjerta og det hele

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s