eksperiment 1.2 [sjå til meg, for no er eg full]

[you were more familiar than that party/my friend Karen says I’m not allowed to play this song sitting down] Uten tittel
Du lot det ikke være noe igjen når du gikk, og det var litt overraskende, særlig tatt i betraktning av at du hadde overtatt alt. Du tok så mye plass, ikke det at jeg klaget, du fikk alt rommet du trengte, selv ble jeg stående midt på gulvet – mest metaforisk, litt bokstavelig – og se på mens du flyttet inn, uten at vi noen gang hadde flyttet sammen. Du hadde så diffuse grenser for hva som var ditt, du overtok vennene mine, klærne mine, lesevanene mine – bortsett fra bøkene. Du hadde dine egne bøker, og du lot dem aldri ligge igjen, du sa aldri at jeg burde lese en av dem. Du leste fort, bladde deg gjennom bøkene, men du reagerte sjelden på dem. Jeg så på deg mens du leste, øynene dine gikk i ett, men ansiktet ditt var rolig, kroppen din også – jeg tenkte kanskje det var fordi du leste kjedelige bøker, men de jeg hadde hørt om skulle jo være bra, være spennende. Du leste dem uansett, ved kjøkkenbordet mitt, i sofaen, i lenestolen, i senga, og mens leiligheten fløt over av klærne dine, tingene dine, forsvant bestandig bøkene så fort du var ferdig med dem. Nå tenker jeg at det var fordi du øvde deg på å fjerne alt den dagen du dro. Men det overrasket meg at du var blitt så flink. Du lot alt mitt være igjen, selv ting jeg hadde glemt var mine, ting jeg plutselig – når du forsvant – innså at jeg var ute av stand til å assosiere med noen andre enn deg. Jeg leverte det meste til en brukthandel etter at du ble borte, jeg så hele boksamlingen din der, det gledet meg litt å se at du kunne forlate den like lett som du forlot meg.

Det å bli beundret av menn er det som gjør kvinner til ordentlige kvinner.
[Edvard Hoem, Klassekampen (torsdag, 7.12.07?)]

(parantesversjonen av en tekst æ prøve å forstå for å kunne skrive den)
(selvfølgelig)
(blei æ avslørt, e æ avslørt?)
(self-flagellation, baby)
(delusions of grandeur, that)
(makes more sense)
(koffor e ho så pen? sukk)
(sjøl når æ mista min egen, something to be said for kindness)
(avslørt, foran alle?)
(gudan vet)
(bare i teorien)
(for et initiation ritual)
[dem]
(sjøl om æ e feig, that’s irrelevant)
(ærlig talt)
(litt trist)
(det hold med mæ)
og heldigvis (i hennes tilfelle) hold det

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s