tanka om musikk (eksperiment 1.3)

along with a note I wrote
said «I love you but I don’t
even know why»
[Patty Griffin – Nobody’s Cryin»]

Det e min personlige favorittgreie i sangteksta, når du har den lille pausen som gjør at betydninga blir totalt endra, som i Ani DiFranco sin «Serpentine»

’cause the Empire State Building
is the tallest building in New York
and I always got the feeling
you just liked to hear it fall

off your tongue

but I remember my name

in your mouth
and I don’t think I was done
hearing it close to my ear
on a whisper’s way to a moan

Og mens vi snakke om musikk, men i en helt anna retning: Guilty Pleasure av Cobra Starship. Den her sangen e seriøst idiotisk, men du verden, så lykkelig æ blir av å høre på den. Æ har iTunes på shuffle av alt æ ikke har hørt på enda (det e ganske mye), og plutselig dukke det opp ting (for øyeblikket e det Frente! «Labour Of Love» og æ huske at æ hørte på den CD-en på bussen til Kirkenes en gang, æ skulle ta fly til Tromsø, og det va to menn foran mæ, dem snakka om ett eller anna og va forvirra og vi stoppa i Neiden og æ kjøpte en melkesjokolade på kafeen og så på brua (elva der e kanskje det eneste stedet i verden som får mæ til å ønske at æ va lidenskapelig laksefisker). og det va fint) (og Mirah. Det e nokka med stemmen hennes som får mæ til å tenke på nokka som ligne på kjærlighet)

[did we do that already? OK, time to watch the chest] Uten tittel
Du var aldri mer enn ord i mine øyne. Du ble aldri mer enn setninger – vakre, selvfølgelig, men ubetydelige i forhold til kropp og ekspressivitet – du forble, selv om det høres selvmotsigende ut, det uudsigelige i mitt forhold til verden. Det ligger mye kjærlighet i det skrevne ord, i alt jeg har sagt, alt du har sagt, men det blir fortsatt ikke nok, det holder ikke i lengden. Man kan ikke bygge et forhold på bare ord

Og æ sverge på alt som e godt og hellig her i verden at i «Bang!» av Yeah Yeah Yeahs, so syng ho «I’ll rub that cheap right off your lips», men ifølge alle andre e det black, eller nokka anna. Men æ like min versjon best. Kom igjen, det e jo helt fantastisk. (og syng ho «as a fuck, son, you suck»? For æ trodde det va «as a flirt, son, you suck» Det e vel bare ikke meninga at æ skal forstå Karen O)

Og det va alle tankan æ hadde for øyeblikket, tror æ.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s