v 1.0

Faen, det er som å være seksten igjen. Seksten, klossete og sky. Eg har alltid vore blyg og fjern. Eg har alltid vore kriminelt sky. Eg har alltid vore alt det jentene ikkje liker. And time is against me now, and there’s no one left to blame.
– Frode Grytten, Bikubesong s. 19

Hei, æ hete Siri, æ e et sted mellom 17 og 70 år gammel (mentalt) og sånn cirka nesten midt i tyveåran1 (fysisk?), æ e samisk lesbisk litteraturstudent og marginalisert på andre fine måta også. I tillegg e æ korrekturleser og rettskrivingsfanatiker, også foretrekke æ å skrive på dialekt, nokka som føre til at folk ikke forstår mæ, fordi det e vanskelig. Men æ e så medgjørlig på alle andre måta at litt vanskelig må æ være.

Æ like Klassekampen og Dagens Næringsliv og Vårt Land (sjøl om æ ikke les den så ofte siden vi ikke lenger gidda å betale for å få den hjem i posten, så det blei vanskeligere å få tak i den og interessert e æ ikke i kristne nyheter), også les æ Nordlys og Dagbladet og Bladet Tromsø hver dag, nesten2. Og æ elske Utropia av hele mitt hjerte, som sæ hør og bør. Dessuten bor æ fortsatt hjemme. Også eie æ nesten et hus i Tana, men æ skal i det minste ordne mæ et bibliotek der. Så æ like bøker også.

Æ like Kaffe å Lars (eller k&l, om du e indoktrinert) og æ like å lese og æ like å stirre ut vindua og æ like å skrive (uten at det nødvendigvis må bli nokka mer enn at det bare blir skrevet) og æ like Roland Barthes så lenge æ ikke prøve å forstå han. Også like æ verden og hyggelige menneska3 og fine bya og spinat og pene dame litteratur.

Æ like ikke brokkoli og oliven og parmesan eller George Bush (for det e jo sånt et radikalt standpunkt) eller abortmotstandera eller fanatikera eller nordmenn4 folk som tror at jo høyere du snakke jo mer makt har du eller litteraturteori æ ikke skjønne (det e nesten alt det).

Dessuten e æ veldig glad i fotnote og folk som e engasjert og fortell mæ masse æ ikke visste om ting æ ikke visste at æ ville vite nokka som helst om men som æ faktisk syns e fantastisk fint å få vite. Og allitterasjon og veldig lange setninga (av og til uten komma), om du ikke skjønte det.

1og æ vet enda ikke helt om æ foretrekke tyve eller tjue
2ja, det betyr at æ egentlig ikke like dem så mye, men æ må innrømme en viss svakhet for kommentatoran i Dagbladet, særlig de kvinnelige. Og Kåre Bulie
3noen slemme menneska også. æ e tydeligvis masochist
4det e politisk ukorrekt det! og usant. men gøy å si

Mæ på engelsk/me in English: gaski

Noe fra tidlig syttitall (utdrag)
Jeg har tatt for mye syre, eller vært for mye ensom, eller fått en utdannelse som går meg over hodet, eller hvordan du enn vil bortforklare meg.
– Leonard Cohen, oversatt av Hanne Bramness

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s