egentlig mente æ å skrive nokka om coverversjona av sanga

«… men jeg kom jo hele veien fra Østfold for å ta bilder?»
«Da skulle du nok ha ringt først»
(«Det var en spøk»)

(noen ganga så skulle livet ha kommet med en sånn ba-dum-ching-lyd. bare av og til.)

Det e bursdagen til bestemora mi i dag, ho e ikke død enda, vi vet ikke helt, men. Man tar det man får. (dog, æ tok mæsjøl i å tenke «om ho dør nu, så kunne kanskje Tore ha holdt (?) begravelsen, det hadde vært fint.» Av og til får man favorittpresta, sånt som skjer1.) Det e forsåvidt virkelig ikke en måte å avslutte det her avsnittet på. Hei verden, æ har det fint, bestemora mi e fortsatt i live.

I dag, da æ sykla til og fra jobb i duskregn, hørte æ på Ashlee Simpson. Og tok mæ i å fortsatt lure på koffor Danny J. Pellicer ga ho en to-er for den nyeste plata hennes. Æ mene, greit nok, det e ikke orkestralt og vakkert og evigvaranes og dypt, men det e gøy! Shiny happy music! Og innafor sin kategori syns æ det e bedre enn en toer. Greit nok, det e ikke et popkulturelt mesterverk (som Justified), men det hadde i det minste fortjent en treer eller firer. (æ føle at æ burde legge til at æ akkurat nu, as I write this, høre på Bolero. Du vet, det klassiske mesterverket av kjedsommelige repetisjona som e utrolig vakkert. Æ tror det funke dårlig som muzak; sukk, æ vil ha den på jobb.) Og forøvrig e æ av den mening at Karthago burde ødelegges folk som sir «æ har så variert musikksmak at man nesten skulle tro æ va tre forskjellige persona» e teit. Æ har så variert musikksmak at man nesten skulle tro æ hadde evnen til å høre på en hel masse forskjellig uten å anta at det ikke går an. (æ tror det e fordi æ ikke klare å se skillelinjan, sånn bortsett fra musikk æ like/musikk æ ikke like. (Goddamn Lonely Love til Rule Breaker til Bolero til All Hands On The Bad One til Traveling Again til Forever and Ever, Amen til OK, greit nok, æ mangle seriøst mye rock i samlinga mi, men det høre jo alle andre på. I’ll leave that to the expertise.) (les: Drive-By Truckers til Ashlee Simpson til Ravel til Sleater-Kinney til Dar Williams til Randy Travis. Så det så.) Æ vet ikke, æ e poengløs. (hmm, Sleater-Kinney til Dar Williams ende opp med å dekke over ganske mye feministisk musikk, antar æ, men æ vet ikke helt kor for eksempel Jason Mraz ende opp i det hele (i Ashlee Simpson-området? Det virke slemt)

Eller, æ hadde et poeng, tidlig i sommer, sånn rundt bursdagen min (ahaha, æ måtte nettopp skru ned lyden på Bolero, den nådde det høylytte punktet), da æ lagde mæ en bursdagsmix som endte opp med den provisoriske tittelen «(Fordi det e )sommer[lig], sol og Siri( fylle femogtyve)» Det starta veldig enkelt, men så prøvde æ å trekke historiske linje (hmm, overgangen fra Bolero til Bitch & Animal – Croquet funka faktisk overraskanes bra. Det tredje (og siste) albumet demmes e dog ikke nokka særlig. Det første hadde potensiale, det andre e fantastisk, men det tredje gjør at æ egentlig e glad til for at dem dumpa hverandre), så det blei en slags merkelig blanding. Men det blei en merkelig blanding av ting som gjør mæ lykkelig. Så her:


høyreklikk last ned, yeah

Sommer[lig], sol, Siri

Yael Naim New Soul
But since I came here, felt the joy and the fear
Finding myself making every possible mistake

Josh Ritter Next To The Last Romantic
He’s stolen hearts like they’re horses And horses when hearts can’t be found
He keeps riding from one horse to one horse to one horse towns (It gets him down)

Panic at the Disco Folkin» Around
If I’ve forgotten how to sing
Before I’ve sung this song
I’ll write it all across this wall
Before my job is done
And I’ll even have the courtesy
Of admitting I was wrong
As the final words before I’m dead and gone

Peter Mulvey If Love Is Not Enough
It hurts to say the heavy stuff, so we say it lightly
I’m amazed at how often I catch us both smiling, if only slightly

Ryan Adams Firecracker
Well, everybody wants to forever
I just wanna burn up hard and bright
I just wanna be your firecracker
And maybe be your baby tonight

Jeffrey Foucault 4 & 20 Blues
Four and twenty years and I been in and out of love
But it don’t look too good mama
Don’t look too good for me
Well my cup runneth over
But it never seems to satisfy me

The Hush Sound Molasses
You are made of sugar, milk and molasses
So, little darlin», you attract all the bees
You are the gazer, you are the attraction
It takes a little vanity to know what it means

Kris Delmhorst 1000 Reasons
Let’s take a ride across the rolling prairie
Where the old ghost dancers died
Break my heart a little wider open
So the whole world falls inside

Josh Pyke Sew My Name
oh i am always thinking about you
and how you always wear me well,
you can’t outgrow something sewn under your skin
so i will always wear you well.

Ani DiFranco Make Me Stay
i want to hear you
call my name
it’s too easy
just to say it soft
i don’t like my language
watered down
i don’t like my edges
rounded off

Dar Williams What Do You Love More Than Love
Well I love the way the world is
your garden, You plant your seeds and you let them
grow, And you dig things out of the ground just
like You’ll take what comes but you never know

The Cat Empire Days Like These
I’m alive and my eyes wanna cry ’cause the night and the sky is so high and my life is sublime and it’s mine

Erin McKeown Born To Hum
once in the spring of my 24th year
i had nothing to say.
with a dangling promise and
a terrible past
i threw all the words away.

Melissa Ferrick Closer
But with every little bang, every little push
every little step I take, I get closer
A second at a time, usin» my breath
Maybe it’s true I’ve got a fear of success

Tori Amos A Sorta Fairytale
i knew that he was
looking for some indian blood and
find a little in you find a little
in me we may be
on this road but
we’re just
impostors
in this country you know

(det e litt vakkert at æ, uten at det egentlig va bevisst, klarte å få inn to indianske referansa, men det burde antakeligvis ha vært med nokka samisk. Og egentlig burde Liz Phair vært med, og det e veldig mye kvinnelige artista (hvilket jo ikke e overraskanes, men likevel), og veldig lite country, egentlig, men det e nok fordi sangan her passe sammen. Æ har ikke en rekkefølge på dem, æ prøvde, men dem funka best i shuffle. Og om du bare laste ned en sang, så. Nei, æ vet ikke. Om du vil laste ned en sang som definere mæ best av alle de her, så blir det Make Me Stay, om du vil ha nokka du antakeligvis har hørt på radio tar du New Soul, vil du ha nokka du burde høre på radio så tar du Molasses, vil du ha nokka som handle om gud (eller Gud), kan du ta Folkin» Around. Æ kan ikke velge; den eneste av de her sangan æ klare mæ helt fint uten e New Soul, men den e jo søt den også. Og både Four and Twenty Blues og Born to Hum har 24-årige referansa, hvilket æ like. Og The Cat Empire e fantastisk. Og og og og, you get the drift. Det e vakkert, æ vil at du skal høre på det:>

ps. Æ lekte rørlegger i går. Ingenting eksploderte og æ blei ikke våt i det hele tatt (bortsett kanskje fra av mine egne mad skills. oooh, upassanes:D). La oss ikke snakke om årsaken, for det e jo ikke som om æ har vaska smykka uten problema de siste syv åran, så det hadde vært helt idiotisk om æ hadde mista nokka i vasken nu. Sånt gjør man jo ikke.

Å sukk, Kasey Chambers! Koffor måtte du gi ut et så forferdelig dårlig album at det nesten fikk mæ til å glemme kor fantastisk vakker de første tre e? Det e dårlig gjort det! Men, Carnival e alvorlig kjedelig. Nesten verre enn Redbird, hvilket e et så fantastisk dårlig album at Heather Nova burde skamme sæ. Og æ skjønne ikke kordan Øyvind (Øystein?) Rønning (æ tror det va han) kunne gi Kathleen Edwards sin nyeste plate fem? (eller seks?), den e ikke så fantastisk, syns æ. Den har noen genialt gyldne øyeblikk, men enkelte av sangan e nesten så dem treff på embarrasment-squicken (snakk om fornorskning) min, og det e ganske dårlig gjort det også. (dobbeltsukk, nu e det Ryan Adams! Æ elske shuffle på iPoden min, it’s true:>)

1Æ tror han va prest i begravelsan til begge besteforeldran mine på morssida, men når onkelen min døde, så endte vi opp med en anna prest, og han va. Æ kan ikke lenger helt huske ka som va galt med han, men æ tror det va det at han va veldig opphengt i Gud og Jesus og frelse og rollen døden har i det hele, og det føltes veldig veldig feil, det føltes ikke som det skulle, og det e i det hele tatt en deprimeranes ting å sitte igjen med etter en begravelse.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s