[I don’t care what you think as long as it’s about me]

Horoskopet mitt sa at en stille flørt får hjertet til å banke1. Og æ blei så glad av den linja, ikke egentlig av «den stille flørten» i sæ sjøl (vi kan godt ha en stille flørt om du vil. Æ vet ikke helt ka det innebær, mye miming? lappeskriving? (det har æ ikke gjort på årevis! Æ vil skrive lappa med noen!) telepatisk kommunikasjon? Hviskeleken?), men fordi æ likte måten det hørtes ut på. Æ tror æ, for øyeblikket, har en stille flørt med verden, med tilværelsen. En stille flørt med gleden i å eksistere, muligheten til å få en plutselig klem, å kunne lene hodet mot noen, en klapp på skuldra (meget bokstavelig, det e nokka litt. rart? med å bli klappa på skuldra, et klapp på hodet e den sikreste måten noensinne å få mæ til å føle mæ cirka fem år gammel, men et klapp på skuldra e merkelig.), en arm rundt noen, alle de her små detaljan, en plutselig eksistens av nye venna, folk.

Det e så rart, og gøy, og æ har aldri vært nokka god på det der, det med andre menneska, men æ stoppa opp her en dag og tenkte «æ e faktisk der æ tenkte æ ville være, den gang da2«, æ stoppa opp og tenkte «vent, katti blei æ nesten modig?» Katti skjedde alt det her, katti gikk æ fra å være ung og dum til å være ung, dum og lykkelig? For klargjøringa sin skyld vil æ bare legge til at æ nok bestandig kommer til å anse mæsjøl for å være ung og dum. Hele min modus operandi e – og det kommer æ til å si om og om og om igjen, fordi det e så uunngåelig – ung og dum, men forhåpentligvis etterhvert (om ikke nu, så seinere, seinere) i betydninga at bare dem som e ordentlig voksen tør å være barnslig og at «den viseste blant mennesker er den som vet at han ingenting vet».

Og her burde det være en naturlig overgang fra sukk, livet mitt, til hiii, teite sitata. Men den får du tenke fram sjøl, æ e trøtt og dum og lykkelig. Dumb day, can’t brain.

Magnus: Helene, vet du ka Siri gjorde i sted?!?!
mæ: men det va ikke…
Magnus: Nei, du får ikke lov til å prøve å bortforklare, æ skal fortelle! Ho skreiv på veggen til Willy, om nokka kjæreste-greier og en Oslotur!
mæ: Ja, sånn va det:

Kjære Willy, vil du være kjæresten min?
ja
nei
kanskje

Helene: hæææ?
mæ: … ikke egentlig.

Tord: […] og Orson Welles skrev Citizen Kane som 23-åring.
mæ: Det e nok like greit å innse at vi e for gammel. Sukk, æ e gammel og ubrukelig.
Mariann: Men du e jo kjempebrukanes! (Om du skulle skrive en sånn «venn søkes»-annonse burde det ha stått der: «e kjempebrukanes»)
(muligens det mest kontekstbetinga komplimentet æ noensinne har fått, men ganske høyt oppe på lista over fine ting)

1Til hvilket æ bare må påpeke at horoskopet i Nordlys virke å ligge på samme nivå som horoskopet i Utropia, og det skrives som regel på søndagskvelden eller deromkring. Men det e litt gøy, som en absurd fortune cookie eller nokka av den typen, «du kommer til å miste nokka. Det va trist» og lignanes beskjeda. Men av og til finnes det poesi også på toalettvegga, som Ani DiFranco sir.

2Da æ va yngre, på barneskolen og sånt, hadde æ en greie med at æ ville gå i hi og sove mæ gjennom ti til femten år av livet mitt. Æ vet æ har nevnt det fine julebrevet æ fant (fra da æ va ti år gammel, tror æ), det mora mi hadde skrevet, om at «Siri hold sæ stort sett for sæ sjøl, men det e vel en fase som går over», og det gjorde den jo, det tok bare tolv år. Så æ ville sove mæ gjennom greier, alt det kjedelige, og våkne lykkelig som tyve-nokka-åring. Og æ tror nok, om æ hadde gjort det, at æ hadde vært forvirra («… vent, e æ ikke gift, med barn og hus? Men æ e jo så gammel!»), men om ti-årige æ plutselig hadde sett mæsjøl, der æ satt på Driv i går, så tror æ at æ hadde tenkt «Det va det æ visste!»

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s