Siri skriv raskere enn sin egen skygge

I dag lo æ av Ole Robert Sunde når han holdt på å ta et glass Mozell og blei reint forfær fordi han ville ha champagne, så sa æ «det e jo derfor æ står her og posere med mozellen, så folk vet ka dem får» – æ snakke som æ snakke til stakkars danska, svenska og en og anna forvirra nordmann, æ smile og sir hei smile og sir hei smile og sir værsågod smile og sir vil du ha et program smile og sir hei smile og sir hei, står i salen, går ut, lukke døra, peke noen i retning toalettet, spør lydmannen om æ skal få lukka døren mellom kafeen og rommet foran kinosalen, lure litt på koffor han ene VT-fyren gjør narr av mæ, sukk sukk sukk, får lukka døren, sitt der med et glass vann, Marius kommer og sir «koffor e du ikke inne?» æ svare at det e så slitsomt å smile til folk – men æ klare ikke å slutte. Æ smile og hilse på menneska som aldri hadde sett mæ hadde det ikke vært for den røde t-skjorta, æ tar ansvar og rydde glass, br om en mugge vann, smile pent og smile litt ekstra når æ høre noen sir «og Siri e jo kjempeflink», smile til UKON etterpå, før han skal ha konsert, sukke henført underveis (vurdere å si «æ tenkte at alle de slemme tingan du sa handla om mæ», innser at det e sånt som bare e logisk inni hodet mitt, for æ mene det ikke på den måten), går bort til han etterpå (etter å ha demontert Ordkalotten-skiltgreia æ holdt på å smelle i hodet på mæsjøl, oi sann) og sir «æ gjør aldri sånt her, men æ har et intenst behov for å fortelle dæ at æ syns det va helt fantastisk» (holdt på å si «kan æ få en klem?» Bieffekt av Utropia-jobbing, tror æ), stikk av fordi æ nesten dør av sult (tenke på en ting med det, men den treng en kontekst, vi kommer tilbake til det), går og går, smile og smile, æ snakka til Susanne Christensen (æ e nesten creepystalkeraktig, men ikke helt, bare sukk, så henført, æ vil si «æ tror kanskje du e helten min», sjøl om æ sa nokka hakket mer upassanes da æ prata med Tor Håvard da æ traff han (da han traff mæ), han lo, han gjør ofte det). Æ gjør et ærlig forsøk på å få Beckwerket til å vandre opp på Kjølen, blir beint fram oppriktig glad da æ ser at han tydeligvis har kommet sæ vel opp og ned fra Tromsdalstinden, æ ler av mannen som stille sæ bak UKON (Ulf Karl Olov Nilsson, for et fantastisk navn) og peke på arket hannes, for å vise kor på sida han e, smile for mæsjøl av Amir Or der han gynge rytmisk (æ stjal stolen hannes, oi sann), smile for mæsjøl av alle folkan som sakte men sikkert forsvinn ut av VT, som om dem ikke vil høre dikt om mannen som gråt foran både det ene og det andre, som om dem ikke vil høre dikt om alkoholisme, om ka far gjorde (Ingenting) – UKON altså, hjertet mitt e bare så stort og det blir så fullt og æ sitt i salen, æ sitt og kjenne at æ ikke helt vet ka æ skal gjøre, kor æ skal gjøre av mæ (alle de slemme bitan handla om mæ, tror æ, æ vet ka det sir om mæ, men det e ikke det æ mene) – og det va så vakkert og æ innså nokka forferdelig om mæsjøl, men mest av alt syns æ Kjell Askildsen virke som en fantastisk fyr, det va nesten så æ ville spørre om æ kunne få klappe han på hodet, eller nokka. (Æ og Morten lo av hodeforma og tanken på å lugge Øyvind Berg, bare fordi frisyren hannes ber om det, men lugging med kjærlighet eller nokka sånt, æ tror det va en samtale som blei vel abstrakt.) Æ smilte til folk og æ smilte for mæsjøl og æ spiste to ganga i løpet av dagen og den andre gangen va æ så sulten at æ ikke klarte mat, you know how it goes, men kanskje e det fordi hjernen min e full, hjertet mitt e fullt, æ smile og smile og smile og det første æ gjorde i dag (etter at æ hadde skrevet en bokanmeldelse) va å lakke neglan mine rød sånn at dem skulle matche frivilligt-skjorta mi. Det sir nokka, æ vet ikke ka, men det sir det.

(og kveldens siste replikkveksling va himmelsk, om enn fra feil kilde.
«Med et sånt antrekk ber du nesten om å bli angrepet av ulven.»
«Man kan jo håpe.»
«… æ mente fordi du har rødhette.»
«æ skjønte faktisk såpass.»)

2 thoughts on “Siri skriv raskere enn sin egen skygge

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s