uten en [rød] tråd

Æ svarte nettopp på den her hos noen andre, og det virka som en litt underholdanes tanke. Så..

Legg igjen en kommentar om nokka du syns æ burde gjøre i 2009, enten det e stort, lite eller ufattelig teit.

Så fremst æ har tid, mulighet og økonomi til å gjennomføre (og så fremst det ikke e, som det stod, «offensive to my soul»), så skal æ gjøre mitt beste.

I den originale teksten sto det vel egentlig «så lenge det e økonomisk mulig, ikke «offensive to my soul» eller ufattelig teit», men æ har ingenting mot ting som e ufattelig teit, som sådan. Æ forbehold mæ dog enhver rett til å si «hah, dét gjør æ ikke!»

Æ så på en dokumentar om R&B i dag, æ hadde store plana om å bytte kanal, men noen ganga sitt man fast. Æ har en uironisk kjærlighet for Disney Channel (sjøl om æ skulle ønske Disney Channel i Norge brukte mer tid på å sende film), æ vet ikke helt ka som e galt med mæ:> En vakker dag kommer æ kanskje til å være ferdig med high school-fasen i mitt filmelskanes liv (æ har dog ikke en spesiell forkjærlighet for High School Musical, bare sånn at vi har det på det klare. Kan man si sånt på norsk?), men inntil videre forblir den sørgelig intens. Men æ har sett alle episodan så langt av The Big Bang Theory, så kanskje e æ klar for å gå videre til universitetsnerda? (Katti har æ ikke vært klar for universitetsnerda?)

(«he dated a woman with a Ph.D. in French literature once, she wasn’t a brainiac»
«but she had a Ph.D. …?»
«Yeah, but she was French. And it was literature«)

«[D]et går ikkje å byrja med samisk frå grunnen av i 8. klassen og tru at ein kan læra språket [samisk] på to år» her og her. Akkurat som det e bortkasta å tro at folk som tar tysk/fransk/japansk/spansk/russisk/mandarin på ungdomsskolen/videregående kommer til å lære nokka som helst? (Eller e det fordi det e fornærmanes at noen skal lære nordsamisk uten den riktige bakgrunnen eller nokka sånt (æ finn ikke det rette ordet)?) Mitt standpunkt – og æ vet æ har sagt det før – e at æ ikke vil morsmålet så ondt at æ vil at teite, små ungdomma skal læres opp til å hate det. Og folk som tror at dem heller vil ha nordsamisk enn nynorsk må være teit. Det e litt som det geniale argumentet om at alle som kan nynorsk jo også skjønne bokmål, og da e det teit at folk som bruke nynorsk må få alt på nynorsk. Æ har aldri helt skjønt koffor det ikke da e like naturlig at folk som bruke bokmål også skjønne nynorsk? Det e liksom ett eller anna der som ikke heng sammen. Men såklart, æ tok bokmål, nynorsk og nordsamisk da æ gikk på skolen, så mine meninge gjelds ikke uansett, æ e for nerdate til å skulle representere nokka som helst:>

2 thoughts on “uten en [rød] tråd

    • Å nei og nei, æ lure på kæm som syns det hadde vært en god idé!? :D
      Det hadde vært gøy, vi får se kordan det går med oppgaveskrivinga, det meste av plana avhenge av den..

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s