fra den ene til den andre (historien for oss)

Æ trodde æ hadde nokka å si, men så va æ plutselig ikke sikker lenger. Æ føle mæ litt som Hamlet i den ene scenen i Hamlet, «what are you reading, my lord?» «Words, words, words.» Æ huske vi så en filmatisering – den med Mel Gibson kor han kline med mora si – på videregående, i engelsken, og et sted har æ en notatbok med skribleria fra den filmen, med de tre ordan – fordi det ikke va en måte æ hadde tenkt på før. (av og til les æ ord, ord, ord, men som oftest e det det æ skriv, de gangan æ ikke har nokka å si i hele setninga).

Æ brukte en kveld på å snakke historia med tre andre menneska, det va ganske fint – det vil si, det va veldig fint, egentlig, æ har aldri tenkt over kor mye tid man bruke på å snakke om ting som ikke e interessant, og kor befrianes det va å være i en setting kor du visste at de andre kom til å høre på dæ, uansett, kor du kunne jobbe dæ framover mot et punkt (eller mot en frynsate avslutning – æ e ganske flink til å komme med gode begynnelsa på ståanes fot, men æ treng tydeligvis litt mer tid på å kreere de gode avslutningan), eller kor du ikke egentlig treng en punch line som sådan, du kunne bare fortelle nokka fordi det et sted inni der va nokka du ville dele, eller bare nokka du kom på underveis – det endte opp med en slags utveksling av erfaringe (og den eneste gangen æ ramla av va under fyllehistorian – bortsett fra at æ kom til å tenke på den ene gangen vi sneik oss inn på Blårock (kæm va vi? Æ, Tor Håvard, søstra hannes (tror æ?) og en til? Henry? (som kanskje fortsatt va Andreas da?)), eller, det va uka før æ fylte atten, kanskje to uke før – Tor Håvard va atten og han har bursdag den 3. mai, æ har bursdag den 21. – og æ vet ikke helt koffor vi gjorde det, men æ syns fortsatt det e litt frydefullt at vi gidda. Æ drakk en øl – alle drakk en øl da, naturlig nok, det eneste unaturlige va at æ drakk øl – og så tror æ vi dro hjem ganske tidlig (muligens ikke overraskanes).

Men det va ikke egentlig poenget (det e ikke egentlig et poeng her, selvfølgelig), bare nokka æ kom til å tenke på. Nina fortalte en av de der «utviklinga i livet ditt»-historian, kor ho sa «du går langs en vei/møte en mann/ser en nøkkel/etc, beskriv den/han/den/etc» også fortalte vi ka vi så for oss, og til slutt fortalte ho oss ka de forskjellige tingan står for. Æ har bestandig stilt mæ skeptisk til sånt, men det va imponeranes kor bra det fungerte (livet mitt e en strak asfaltert vei i en storby, æ har et ganske greit forhold til døden, familien min e liten, men jævlig praktisk) – og, det som mora mæ mest under det hele: det fjerde punktet e at du kommer til et vann: mitt vann va svært, så stort at du ikke ser andre enden (tenk Lake Michigan-aktig), blankt og fint, men antakeligvis ikke nokka du hadde bada i, man kunne gjerne hatt en seilbåt på det, eller nokka, grunt nok til at man kan vasse, men dypt som bare det lenger utover – og det e seksualitet og sex og sånt (som Nina sa «du sa at man ikke hadde svømt i det, men at man kanskje kunne seile..»), så æ holdt på å le mæ skakk. (men mest av grunna som e litt vanskelig å forklare for folk som ikke e inni hodet mitt – og det e det jo bare æ som e, forhåpentligvis.)

(og min presentasjon for omverden, mitt offentlige jeg (mitt offentlige æ) e et leilighetsbygg, antakeligvis fordi æ aldri klare å bestemme mæ. Som sagt, det hele va ganske fornøyelig, og passa stort sett bra, sjøl om æ fortsatt stille mæ skeptisk til sånt.)

Men ja, æ stemme for flere forutavtalte fortellerkvelda med tre eller fire persona tilstede, eller kanskje en slags «show and tell» for voksne, for vennan dine – fortell dem nokka du ikke har tenkt over at dem ikke vet. Det hadde vært fint.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s