njæsh, svarte, sett en sølje på det så e det samisk i massevis

Eh, æ vet ikke. Men det e litt interessant at du kan sette sølje på ting og tenke at dem blir litt mer samisk av det når så mange samiske sølje egentlig e henta fra forskjellige norske bunada (æ likte Troms(ø?)bunadsølja og vurderte nesten å kjøpe en til koftebruk). We’s in ur culture, re-appropriating ur jewelry, jepp.

(æ bare møle, egentlig – æ tror kanskje hjernen min kortslutta av de rosa neglan mine, kanskje bertefargen over dem alle drepte altfor mange av hjernecellan mine?)

Æ vet ikke helt ka det sir om tingenes tilstand at æ så på klærne mine og ønska mæ mer fargerike klær. Klarere farga, kanskje. Ihvertfall ikke pastellfarga helvete med leggings og tunika, æ lure på om det noensinne kommer en eneste klestrend æ faktisk hadde følt mæ komfortabel med?

Æ kjøpte en magisk neglelakk hos Elisa, den føles ihvertfall ganske magisk, siden den gjør alle de skinnanes blanke fargan matt og fin istedetfor, æ e fan.

Før påska overhørte æ at den minste søteste (minste, søteste, ikke minst søte) kokken på Rosan retta på og/å-feil hos de andre (noen skulle skrive nokka på tavla); ungdommen kan forskjellen på og/å – verden e ikke helt uten håp! (Alle kafean og restaurantan i Tromsø burde spleise på en menykorrekturleser, det e tidvis en pine å skulle lese sæ gjennom.)

Æ tror æ hadde nokka å meddele, men det må ha vært ganske lenge før æ begynte å skrive nokka. Akk og ve.

6 thoughts on “njæsh, svarte, sett en sølje på det så e det samisk i massevis

 1. Hallo!? Klart det blir meir samisk me ei sølja! Sett den på, katti som helst, kor som helst, helst stor som en middagstallerken ;)
  Men fra spøk te alvor. Æ har oransje negla, og æ føle mæ innmari pop!

  • Enten så bør det være middagstallerkenstørrelse, eller så kan man satse på sånn brudesølje-look året rundt (kanskje ikke når man e i andre sine bryllup, det vil muligens føre til litt uheldige situasjona) – less på med alt du har, jo mer jo bedre! Og jo mer samisk blir det, hurra!
   Æ hadde forferdelige gule negla tidligere i uka, æ følte mæ litt pop (dem va så påtagelig at til og med pappa kommenterte dem), men æ tror faktisk den rosa neglelakken har drept hjernecella, æ føle mæ veldig mye dummere enn æ vanligvis gjør:/ Kanskje æ blir smartere av oransje negla, æ tror nesten æ må prøve! (æ velge å skylde utropstegnmanien på de rosa neglan, man blir kanskje bare litt mer utropate av sæ)

 2. Hallo!? Klart det blir meir samisk me ei sølja! Sett den på, katti som helst, kor som helst, helst stor som en middagstallerken ;)
  Men fra spøk te alvor. Æ har oransje negla, og æ føle mæ innmari pop!

  • Enten så bør det være middagstallerkenstørrelse, eller så kan man satse på sånn brudesølje-look året rundt (kanskje ikke når man e i andre sine bryllup, det vil muligens føre til litt uheldige situasjona) – less på med alt du har, jo mer jo bedre! Og jo mer samisk blir det, hurra!
   Æ hadde forferdelige gule negla tidligere i uka, æ følte mæ litt pop (dem va så påtagelig at til og med pappa kommenterte dem), men æ tror faktisk den rosa neglelakken har drept hjernecella, æ føle mæ veldig mye dummere enn æ vanligvis gjør:/ Kanskje æ blir smartere av oransje negla, æ tror nesten æ må prøve! (æ velge å skylde utropstegnmanien på de rosa neglan, man blir kanskje bare litt mer utropate av sæ)

 3. Åh. Åh! Æ oppleve helt ordinær psykisk smerte (som æ innbille mæ e enklere å leve med, fordi den (forhåpentligvis) går over) ved at æ ikke fikk med mæ den konserten. Og æ undre mæ over kem som, i sine tenår, IKKE har hatt ei svakhet for en eller anna Rundbergbror. Æ trur det må være ei blanding av at dem virke genuint hyggelig sjøl om dem ikke kjenne dæ, dem har fantastiske hofte (hjelp, æ skreiv det på den store verdensveven der alle kan se det, hjelp) og dem e så musikalsk at det e til å bli misunnelig av.

 4. Åh. Åh! Æ oppleve helt ordinær psykisk smerte (som æ innbille mæ e enklere å leve med, fordi den (forhåpentligvis) går over) ved at æ ikke fikk med mæ den konserten. Og æ undre mæ over kem som, i sine tenår, IKKE har hatt ei svakhet for en eller anna Rundbergbror. Æ trur det må være ei blanding av at dem virke genuint hyggelig sjøl om dem ikke kjenne dæ, dem har fantastiske hofte (hjelp, æ skreiv det på den store verdensveven der alle kan se det, hjelp) og dem e så musikalsk at det e til å bli misunnelig av.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s