alle gode ting e seks tilfeldige punkta

Ting æ ikke skjønne: koffor man har sånne innstillinge at folk man ikke e venna med på facebook ikke kan sende dæ meldinge. (æ va nysgjerrig på nokka, men det får være måte på kor mye man skal anstrenge sæ for å stille teite spørsmål.)

Andre ting æ ikke skjønne: kor æ har gjort av alle konvoluttan æ eie. Æ skal nemlig sende inn en søknad i morra, rekommandert, så da treng æ nokka å putte den i. Ikke det at æ tror det e så mye vits i å søke, siden æ prøvde i fjor og det gikk skit, men alle gode ting e tre, så kanskje til neste år.

Så skjønne æ heller ikke kor lang tid det kan ta å svare på en epost når æ skulle få svar på den til/på/i løpet av torsdag, men det skal æ ikke tenke på før imorra, fordi æ akkurat nu har nok med å tenke på konvolutta og neglelakkfjerner og noen billedteksta – som æ har fiksa og dermed ikke treng å tenke mer på – og kanskje den teite tingen æ skulle spørre om, men som æ nu ikke gidd å spørre om likevel. Og litt sånt.

Og i går natt, mens æ tok siste nattugla hjem og merka kor sulten æ va – æ tror det e en instinktiv reaksjon av magen min hver gang æ tar siste nattugla hjem? – satt æ og så ut vinduet på bussen, på den fulle, søte russen og alle folkan som vandra avgårde, og tenkte at æ ikke egentlig vil ha en kjæreste, men æ vil ha noen æ kan vandre gatelangs med midt på lyse vårnatta mens vi hold hverandre i hendern og snakke om teite ting.

Uansett, mens æ venta på bussen, sammen med en hyggelig fyr som het Stian som æ møtte i bursdagsfeiringa til Ida og imponerte/skremte med min oversikt over tidligere tiders forfatterstudenta, overhørte æ en fyr som satt og la ut for kompisen sin om kor deilig det va å sove i sin egen seng. «Faen altså, det e så bra, å sove i sin egen seng, heller enn å bli med ei eller anna dame. Det man burde gjøre e å finne ei, på byen, kline med ho, alt sånt, og så bli med ho hjem, for så å dra hjem sjøl, og legge sæ i sin egen seng.» (parafrasert, sikkert) Ungdommen nu til dags, altså, alt dem tenke på.

Ellers har æ fått sommerjobben min tilbake (det tok bare et år før æ ombestemte mæ). Hele juni, og de siste uken i august skal æ jobbe på sølvsmia igjen, og det blir fint, tror æ nok. I hvert fall fordi det blir penga, og æ sannsynligvis skal en tur til USA til høsten, og penga pluss USA-tur e en bra kombinasjon.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s