Æ vet ikke ka det her betyr, men æ tror det e det æ mene.

I’m not sure what that means, but I’m damn sure I mean it, skreiv Ani DiFranco i en plate en gang, ho dediserte (dedikerte?) den til Scot Fisher, og så sto det nokka sånt som det siterte der (æ har ikke sett på coveret til Not a Pretty Girl på flere år, så kanskje æ ikke huske rett). Og det tenke æ av og til, uten at det handle om ting som platededikasjona (det kommer æ neppe til å gjøre nokka av), æ vet ikke helt ka det her betyr, men æ e sikker på at æ mene det. Bortsett fra at det e mæ det e snakk om, så da e det «men æ e forholdsvis sikker på at æ mene det.»

Æ vet ikke ka det her betyr, men æ tror det e det æ mene.

Og æ tenke av og til på kæm æ skulle/skal dedikere min første bok til, sjøl om æ vet at det e teit (æ kunne i det minste skrive den før æ tenke på sånt), og en stund likte æ ideen om å skrive til dæ, om du vil ha den, fordi æ ganske sikkert hadde tenkt på noen, men så kunne andre tenke at det va til dem, og leseren kunne sett det som en invitasjon, og æ like tvetydigheta. Æ har tenkt litt mer på det, og æ tror kanskje æ vil at min første bokdedikasjon skal være på samisk, for symboleffekten sin del, uansett kordan språk boka i sæ sjøl e på. (æ kan ikke helt se for mæ at æ skulle skrive en hel bok på samisk. Det hadde blitt djevelsk med korrekturarbeid.)

Æ vurderte forsåvidt, en god stund, mens vi va sammen, å dedikere min første bok til Kaffe&Lars. Æ tror æ kunne dedikert en bok til 4 roser (æ tror 2/3 av den hadde blitt skrevet der), æ tror det hadde føltes sikrere å dedikere nokka til et sted, om enn et service-innstilt sted, enn til en person. Æ kan ikke se for mæ at æ skulle dedikert nokka til en kjæreste, det virke skummelt. Det virke som en varighet æ ikke vet om æ tør å love noen. Eller kanskje det ville være en bekreftelse der og da? Kanskje æ bare e for skeptisk. Kanskje æ kunne lest opp fra den hypotetiske boka tre år etter at forholdet va over uten å tenke på det. (men æ kjenne mæsjøl, æ tror ikke det.)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s